Dobrý den, máte, prosím, někdo zkušenosti se zrušenými lety v souvislosti s koronavirem? Letecká společnost nám před dvěma dny zrušila let (přes Hong Kong) na Filipíny s tím, že dostaneme plnou refundaci. Měli jsme ale ještě rezervované bydlení přes booking (bez možnosti refundace) a vnitrostátní letenky s Air Asia. Majitelé ubytování stejně jako Booking odmítá jakoukoliv kompenzaci, odkazují mě na leteckou společnost. Ta říká, že mají zodpovědnost jen za svůj let. Z Air Asia se neozvali vůbec. Řešil jste někdo teď podobnou věc s lepším výsledkem?  .

Koronavirus - kompenzace za zrušené lety a navazující služby

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Moje řeč;-)

0 Citovat


ambmrpx-700b.jpg

0 Citovat

U nas uspesny claim u Air Malta za zruseny a presunuty let o 100 min. dopredu + mezipristani v ZRH....400€/pax. Vyrizeno na zaklade 1 zadosti. Ani se nevymlouvali.🙂

0 Citovat

TAP Portugal z podzimu absolutně bez komunikace, chargeback u ČSOB se screenshoty pokusů o komunikaci na facebooku a emailem, po 2 měsících vyplacena plná částka.

0 Citovat

Šak kdybys nechtěl ty peníze , ale změnu letu, už jsi mohl dnes vzpomínat na pěkné zážitky z cest 😂

0 Citovat

Jooo, trochu mě to mrzí no. Obzvlášť je mi smutno po zážitku, který by mě čekal při zpáteční cestě. Časově to totiž vycházelo prvně na let Lisabon - Praha a až další den na Miami - Lisabon :D 

0 Citovat

To mám s TAPem taky. 1 května LIS- CUN a 2.5. pak LHR- LIS. Za to může jejich robot. A není to problém jen TAPu. Ale kdybys na FB místo peněz chtěl upravit lety, určitě by se k tobě nechovali tak nepatřičně. Trošku nerozumím tvému povzdechu :-)))

0 Citovat

Nebyl povzdech, to mělo být povzbuzení pro lidi, ať se toho chargebacku nebojí a jdou do toho :)

0 Citovat

Já bohužel ani ve snu nečekal,že se ten tyjátr tak natáhne a sáhnul po voucherech tj. na jarních letenkách za loňský rok jsem tvrdě prodělal :

ČSA - 2x voucher s platností do dubna  - propadne

Iberia - voucher do března - propadne

TAP - voucher do 6/22 - zatím žije

Vueling - letové kredity použity na květen na zpátečku na Tenerife - proletění je utopie tj. mě "zachrání "jedině storno/změna z jejich strany

SAS - tady zažádáno o refund v květnu,ale stále se to táhne (má to v režii SA)

0 Citovat

@lma. Vueling můžeš zdarma přetavit na kredity s platností myslím 18měsíců.

 

0 Citovat

To mi pripomina, ze musim mrknout na kredity u Air Asia, jestli se prodluzuji nebo mi v kvetnu propadnou. Ale ja je odepsal uz loni, takze ani pripadne propadnuti neobrecim

0 Citovat

A neni mozno za vouchery znovu pozadat o penize? Taky jsem mela 1/2 roku voucher od Destinia a v prosinci jsem zazadala o vraceni penez z duvodu nemoznosti cestovat vlivem situace s Covidem a penize mi vratili za 14 dni.

0 Citovat

 

Bič boží - aha...díky za info......já měl tak nějak automaticky za to ,že když už jsem jednou použil kredity za zrušenou rezervaci ,tak další změna nejde ,ale když to pročítám,tak by to jít asi mělo...no to by bodlo v tom mi létá skoro 300 euro.

0 Citovat

jde to v poho, kredit nekredit, včera jsem pro ženu rušil za kredity kupovanou letenku, okamžitě email od vuelingu s potvrzením kreditu na účtu. moc nechápu tu platnost kreditu, protože za současných (ano, jednou to skončí) podmínek stačí zarezervovat novou letenku a tu pak rušit a naběhne prodloužení platnosti. ale to je jedno, samozřejmě bych byl šťasten něco prolětět a ne tady špekulovat jak si udržet virtuální kredit

 

0 Citovat

Jj tak jsem ten květen vystornoval a kredity v mailu platnost těch 18 měsíců - tak uvidíme jestli to za rok bude lepší ..

andreko - Projel jsem web ČSA a narazil jsem na toto :

"Pokud doklad EMD nevyužijete, po vypršení jeho platnosti můžete požádat o refundaci.!

Tak to potom zkusím(musím to řešit přes SA a ty jsou v tomto opravdu tragický!),ale pokud vím ČSA by měla být stejně aktuálně v moratoriu.

0 Citovat

přesně tak EMD po vypršení lze proplatit, moratorium končí 28.2.2021 a už znovu nejde prodloužit, tedy skončí definitivně. Pak už mají klasicky povinnost refundovat dle EC261 jako každá jiná aerolinka.

Je pravda, že ČSA/QS to často ignoruje a nerefunduje, takže přemlouvají lidi, že je lepší vzít voucher, ten lze aspoň proletět, zatím..

0 Citovat

Nejak zmizela u Ryanairu moznost online zmeny letu zdarma pri cancelled flights. Pisi resit pres chat. Jeste nevim kdy a kam chci, ale myslim taky utahuji srouby a Brno-Stansted na letenku na Kanary uz asi nepusti. Jen dojem, ma nekdo realnou zkusenost toto potvrdit? Jeste pred mesicem bylo vse pri starem. Jasan, pred mesicem v covidi dobe je jako pred 20lety v dobe normalni.

0 Citovat

pár dní zpět jsem měnil zrušenou Praha Barcelona na Tenerife Warszava, vše bez problémů přes rebook tlačítko.

0 Citovat

som z toho volaaky zmeteny. Jsem si chatoval s Margaret K. z jejich podpory. Vyjadril jsem sve roztrpceni z toho, že mi neoznámili SMS či emailem zrušené lety. Margaret povidá, prej mám počkat na email, že bez confirmation emailu se nikam nepohneme. Jedna z mých zrušených rezervací se z dubna přesunula na květen a tváří se jako confirmed. Přitom jsem o nic nežádal. Na duben se nově objevily lety DUB-PRG, včera tam ještě nebyly. Čili Ryan to teď překopává, takže Prťka musí vydržet. Ptal jsem se na teoretickou možnost že dostanu email o zrušení a budi chtít rebooking, v tym připadku třeba kontaktovat chat a měnit přes ně, online to již nepůjde. Než odpověděla na otázku ohledně možností rebookingu (any route?), došla mi trpělivost.

0 Citovat

Já se stále babrám v loňském jaru dnes po 10. měsících po několika urgencích jsem dostal na účet peníze od SAS ,řešila to Student Agency a nechala si transakční poplatek 490 CZK.

Ale je to tak 20% co jsem dostal zpět v penězích - 10 tisícovek jsem už definitivně utopil u ČSA a Iberie a o něco vyšší částku mám ve voucherech/kreditech (TAP a Vueling) je to až do června 2022 tak tady se to snad ještě využije.

0 Citovat

Fakt červen 2022 u TAP? Mě je loni dali jen s roční platností. Radši si to zkontroluj.

0 Citovat

Je to tak :

Válido até / Expires 2022-06-12

Zrušeno Faro - Lisabon - Praha loni v březnu ,ten let jsem kupoval jako nouzák po zrušení Madrid - Praha a nevydržel ani dva dni. On i ten  voucher jsem z nich páčil docela dlouho a obdržel jsem ho až v půlce června.

 

0 Citovat

Úplně ze začátku dávali s platností na 2 roky, později už jen na rok. 

0 Citovat

ahoj. planujeme Azory na kveten. tam mame letet viden-lisabon s wizzem a zpatky pres porto a z Porta taky wizzem. jenze wizz to z Porta zrusil a uz mam i prachy. muzu zazadat na zaklade tohoto i o zruseni viden-lisabon, kdyz nemam flex ? asi bez sance ze ?

0 Citovat

Dam to sem  i kdyz se to netyky soucasne situace , myslim ,ze stavka vlastnich  zamestnancu aerolinek uz byla drive na kompenzaci ,ale porad  neni vyresene  to kdyz stavkovkuji  zamesnanci  vzdusneho prostoru  ,to aerolinky nemohou ovlivnit ,tim by se ale meli taky zabyvat , aerolinky by to mely kompenzovat a pak vymahat  po tech zamestnancich  nebo tedy konkretnimu letisti , nebo by to melo za povinost kompenzovat primo letiste nakonec i tam se to hlasi dopredu ,ze bude stavka  tak proc by to melo byt jinak ?

https://zpravy.aktualne.cz/ekono...f6b220ee8/

0